MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Náhrobní jmenné pietní desky - Epitaf - www.pietní-desky.cz

Nápisy a foto jsou kryté ochrannou vrstvou. Povrch je lesklý, mrazuvzdorný a UV odolný. Rozhodující jsou parametry odlišné od běžného sortimentu. Desky jsou stálobarevné; UV odolné; mimořádně nízká cena; nerozbitné; posíláme poštou na dobírku. Tel.: 606 610 388, malechaj@seznam.cz , jezisekMK@seznam.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály

Post

Ondřej Ruml chystá na koncertní show po českých a moravských městech

Zpěvák Ondřej Ruml vydal na konci loňského roku sólové album Nahubu, které je unikátní v tom, že v něm nebyl použit žádný hudební nástroj. Se skladbam

Post

Celníci zajišťovali cigarety s neplatným kolkem

V uplynulých dnech provedli ústečtí celníci kontrolu v řadě kamenných obchodů. Zaměřili se na skladování a nabídku prodeje cigaret s již neplatnými ta

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz Náhrobní jmenné pietní desky garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz

REKLAMA